Artifort F588

Wat een prachtige set is dit! Bestaande uit een hoge (heren), een lage variant (dames) en een voetenbank, allemaal met een trompetvoet. De vintage fauteuils met een duidelijke Artifort-handtekening, waren wel toe aan een herstofferen. Dat is gedaan, wat zijn ze weer lekker opgeknapt…

Ik vind het een super set! 

Kleermakers zit

Designer Geoffrey D. Harcourt onderscheidde zichzelf met deze serie door de comfortabele vorm en opvallende stoffering. 
Het idee voor de F500 fauteuil ontstond doordat de vriendin van Harcourt RDI zich graag opkrulde in kleermakerszit. Dat resulteerde in de F500 serie. Een fauteuil die alle comfort heeft van een gemakkelijke stoel. Hoe dan ook, hij zit goed, of je nu opgevouwen zit of niet.

De F588 fauteuil heeft een bijzondere uitstraling door zijn gecapitonneerde kuip.
Maar man man, wat een werk, al die knopen in de kussens. Het effect mag er zijn! De royale vulling van de kussens maakt dat de stoelen er zo relaxed uitzien dat je er direct in wil zitten om lekker naar muziek te luisteren of een boek te lezen.

Knopen knopen knopen

De kussens zijn allemaal vervangen voor nieuwe, comfortabele. Dat was wel nodig! De originele vulling uit de jaren 60 waren goed gebruikt en door de tijd verpulverd. 
De in totaal 165 knopen zijn gemaakt van dezelfde stof als de stoffering. De Panama van DePloeg, 100% wol in een grove platbinding. 
Deze fauteuils kunnen er weer echt een tijd tegenaan! 
Wat een rijkdom!Ontwerper: Geoffrey Harcourt
Fabrikant: Artifort
Periode: 1960
Materiaal: Metaal, textiel
Stoffering: DePloeg, Panama 80
Kleur: Zwart/wit gemêleerd
Afmetingen hoog: L92/B92/H95/ZH38
Afmetingen laag: L82/B85/H82/ZH36
Afmetingen voetenbank: L/B62/H38

Share