Herstoffering Concorde

De wachtstoel van de superconcorde..

Deze design lounge fauteuil “Concorde F780” ontworpen door Pierre Paulin voor Artifort in de 1960s. Het model is destijds ontworpen voor de wachtkamer van het Franse gelijknamige supersonische passagiersvliegtuig, vandaar zijn naam. De fauteuil is gemaakt in verschillende uitvoeringen.
Deze ronde vormen versie is er een van, en zijn op de markt gebracht als dames en heren fauteuil.

Vervangen van de zitting,… Uitdaging! ;-)

De staat van de stoelen was lekker afgeleefd, nou ja, lekker afgezeten. De zitting was verpulverd, uitgedroogd en verteerd door de tijd. 
De zitting moest dus vervangen worden., Uitdaging,… daar houden we van!!

Het originele schuim werd fabrieksmatig gespoten in een vorm. Wat wil zeggen; het metalen frame met singels is omschuimd als een paashaas in een mal. Zonder mal dus het vervangen was dus een leuke beeldhouw klus.
Door het schuim handmatig te vormen kwamen de zittingen van de stoel weer tot leven. De ruggen konden bijgewerkt worde, daar was de conditie nog goed genoeg van. 

De twee zijn gestoffeerd in de Tweed strawberry van Butefabrics, een prachtige dieproze grof geweven wol. Deze twee eyecatchers eisen hun plek duidelijk op in de kamer. En jeehj, wat zitten ze weer super…! 

Ik moet zeggen, ik ben trots op het resultaat!!

Concorde met versleten zitting
De zitting vóór het bewerken van het schuim
De afgewerkte zitting
Concorde F780
Het resultaat

Afmetingen: breed 60 cm, diep 80 cm, hoog 80 cm, zithoogte ca. 39 cm.

Share