Conall

herstoffering polder sofa, ploegstoffen, kvadrat

Herstofferen Polder sofa

Het herstofferen van deze super-sofa was zeker een super toffe klus, een eer en in ieder geval zeker de moeite waard. De poldersofa is sinds 2005 op de markt en maakt deel uit van de collectie van het Zwitserse  Vitra en werd ontworpen door Hella Jongerius.
De inspiratie waar Jongerius vanuit heeft gewerkt is het Nederlandse polderlandschap. Om die reden bedacht ze de Polder Sofa in verschillende groen nuances, maar dit is niet de enige uitvoering.

Zo is er ook een variant met op een elkaar afgestemde combinatie van stoffen in roodtinten, geel en bruintinten. Echt over elk detail is nagedacht.
De poef is een los deel, en vast te ritsen aan de “hoofd bank” net als de stof aan de rugzijde, die aan elkaar geritst wordt. Verder komt er in de hele bank geen nietje van pas, wat echt heel prettig werkt. alle losse eindjes worden met klittenband aan het frame vast geplakt.

Deze bank was inmiddels aan een nieuwe stof toe. De kussens en frame waren nog prima in orde. Het origineel was de bruine versie, maar de eigenaren van de bank zijn voor groen gegaan. De 6 verschillende stoffen zijn een variatie van Ploegstoffen, kvadrat-textile en het losse armleuningkussen is van Keymer.
Mijn naaimachine heeft overuren gedraaid, maar de tacker is in de kast gebleven, ook wel es fijn.

  • herstoffering polder sofa, ploegstoffen, kvadrat

Materiaalbeschrijving:
Frame: hout.
Zitkussens: polyurethaanschuim met interactieve kern van pocketvering, kamerkussens (gevuld met schuimblokjes en veren) en polyestervlies.
Rugkussens: polyurethaanschuim met polyestervlies en kamerkussens (gevuld met schuimblokjes en veren).
Armleuningkussen: losse peluw, vrij te positioneren, met zand verzwaarde polyurethaanschuimvulling.
Bekleding: harmonieuze combinaties van kleuren en stoffen, verwijderbaar (Ploegstoffen/Kvadrat/Keymer) naar keuze van de klant.

Maten:
330 cm breed
100 cm diep
78 cm hoog

En eerlijk is eerlijk, het is een grote bank met veel bewerkelijke details. Juist om die reden  voel ik me echt vereerd dat ik de bank heb mogen stofferen en ben dan ook trots op het resultaat.
Interesse in de mogelijkheden, neem dan contact met mij op, dan komen we vast tot een mooi resultaat.

PREV

Gerestaureerde Gispen 1637; verkocht

NEXT

Aan tafel met Thonet!