Conall

Team Refresh Your Vintage

Jacoline van der Meer, is opgeleid als meubelstoffeerder maar heeft, voordat ze als stoffeerder ging werken, eerst een studie aan de kunstacademie gedaan. Daar ontwikkelde ze zicht verder als ontwerper. Vervolges werkte tot 2015 als textiel- en grafisch vormgever, waarna ze eindelijk aankwam bij het stoffeervak.

Een omweg van jewelste, met als voordeel zich op veel vlakken te hebben kunnen ontwikkelen.  Sindsdien herstoffeert ze geliefde, authentieke, vintage en design meubels weer als nieuw zonder de oorspronkelijke kenmerken te verliezen.

Seb Jongejans stoffeerder in opleiding bij Refresh Your Vintage sinds 2020. Corona brak uit en geluidstechnicus Seb had van de een op andere dag geen werk in de cultuursector. Hij begon het  vak te leren met het slopen (ontmantelen) van de meubels. Hij leert snel en heeft binnen een jaar de basis goed onder de knie. Nu de pandemie op zijn retour is blijft hij aan het werk bij Refresh Your Vintage, hij vindt het eigenlijk gewoon te leuk om er mee op te houden.

Zo ontstond team Refresh Your Vintage en werken zij, met honden Lola en Tito, in de werkplaats in het ateliercomplex Maakhaven, Laakkwartier in Den Haag.

over Refresh your vintage
Maar wanneer is een meubel het waard opnieuw gestoffeerd te worden? 

Is dat alleen wanneer de vintage status door een grote menigte gewaardeerd wordt, het om een echt design meubel gaat? De ontwerper of de uitgever bekend is of is een emotionele band ook waardevol genoeg? Ik denk dat het allemaal kan.

Allereerst Designmeubels, die zijn tijdloos en behouden zo goed als altijd hun waarde. Het is dus altijd de moeite waard om te investeren in restauratie en herstoffering. Daarnaast is hergebruik door herstoffering de meest duurzame keuze.

Dan de emotionele stukken. Elk meubelstuk heeft een eigen verhaal. Dit geldt in het bijzonder voor familiestukken. Meubels blijven gebruiksvoorwerpen en vertonen na de jaren dan ook altijd gebruikssporen. Refresh Your Vintage is vakbekwaam om kleine restauraties te verrichten aan bijzondere meubels. Wordt t ingewikkelder? Dan werken we graag samen met gespecialiseerde vakmensen in ons netwerk.

Herstofferen en Restauratie

Het (opnieuw) bekleden van een meubelstuk is werk waarbij nauwkeurigheid en gevoel voor vormgeving van groot belang zijn.

Bij Refresh Your Vintage werken we met stoffen en materialen van de aller beste kwaliteit. Banken en fauteuils worden in onze werkplaats zorgvuldig onder handen genomen. Meubels met een bijzondere geschiedenis worden in ere hersteld, om zo alle mooie herinneringen levend te houden. 

Wij staan u graag bij in het kiezen van de stoffen, kleuren en eventueel aanvullende materialen voor de afwerking van uw meubelstuk. Herstofferen is altijd maatwerk. Neem daarom contact met ons op voor een passende offerte.

Waar de werkplaats is…

We zijn gevestigd in Ateliercomplex maakhaven
Maakhaven is meer dan een broedplaats of een bedrijfsverzamelgebouw. Het is de huisvesting van een netwerk van kunstenaars en ambachtslieden, een cultuurfabriek die open staat voor alle creatieve disciplines. Zo is er, bij disciplines die wij zelf niet beheersen, altijd een gespecialiseerde creatieve of vakbekwame timmerma of lasser, restaurateur, 3D printer, lazersnijder of andere specialist in het pand die ons verder kan helpen met de uitvoering.

Jacoline van der Meer

Seb Jongejans

Lola en Tito in de Refresh koets