Conall

Het team

Jacoline van der Meer is opgeleid tot meubelstoffeerder en heeft, voordat ze als stoffeerder ging werken, een studie aan de kunstacademie gedaan. Daar ontwikkelde ze zich als ontwerper. Vervolgens werkte zij tot 2015 als textiel- en grafisch vormgever, waarna ze eindelijk thuiskwam bij het vak van stoffeerder.

Een omweg van vanjewelste, met als voordeel dat zij zich op veel vlakken heeft kunnen ontwikkelen. Zij (her)stoffeert dierbare authentieke, vintage en design meubels zodat ze weer als nieuw zijn, zonder de oorspronkelijke kenmerken te verliezen.

Seb Jongejans is stoffeerder-in-opleiding bij Refresh Your Vintage. Corona brak uit en als geluidstechnicus had hij van de een op andere dag geen werk meer in de cultuursector. Hij begon in 2020 in het meubelvak, en rondt binnenkort de studie meubelstofferen bij het Ambachtshuis Brabant af.

Dit team van Refresh Your Vintage, versterkt met honden Lola en Tito, werkt vanuit het ateliercomplex Maakhaven, Laakkwartier in Den Haag.

over Refresh your vintage
Het werk

Is opnieuw stofferen alleen de moeite waard wanneer de ‘vintage’ status is bereikt? Of wanneer de ontwerper of de uitvoerder bekend is? Of wanneer er een emotionele band met het meubel bestaat?

Nee! Het kan ALTIJD!!

Designmeubels zijn tijdloos en behouden hun waarde. Het is dus altijd lonend om te investeren in restauratie en nieuwe stoffering. Bovendien is hergebruik na opnieuw stofferen een duurzame keuze.

Elk meubelstuk heeft een eigen verhaal, dit geldt in het bijzonder voor familiestukken. Meubels zijn gebruiksvoorwerpen en vertonen na jaren dan ook gebruikssporen. Het team van Refresh Your Vintage is gekwalificeerd om kleine restauraties te verrichten aan bijzondere meubels. We werken waar nodig samen met gespecialiseerde vakmensen uit ons netwerk aan uitdagende projecten.

Herstofferen en Restauratie

Het (opnieuw) bekleden van een meubelstuk is werk waarbij nauwkeurigheid en gevoel voor vormgeving van groot belang zijn.

Bij Refresh Your Vintage werken we met stoffen en materialen van de beste kwaliteit. Banken, fauteuils en stoelen worden in onze werkplaats zeer zorgvuldig onder handen genomen. Meubels met een bijzondere geschiedenis worden in ere hersteld, om zo alle mooie herinneringen levend te houden.

Wij adviseren u bij het kiezen van stoffen, kleuren en eventuele aanvullende materialen voor de afwerking van uw meubelstuk. Opnieuw stofferen is altijd maatwerk. Neem daarom contact met ons op voor een passende offerte.

De werkplaats

We zijn gevestigd in Ateliercomplex Maakhaven.
Maakhaven is meer dan een bedrijfsverzamelgebouw. Het biedt onderdak aan een netwerk van kunstenaars en ambachtslieden. Het is een cultuurfabriek voor alle creatieve disciplines, dus is er altijd een gespecialiseerde en vakbekwame timmerman, lasser, restaurateur, 3D printer, lasersnijder of andere specialist in het pand die ons kan helpen met complexe stukken.

Jacoline van der Meer

Seb Jongejans

Lola en Tito in de Refresh koets