Conall

Gispen 201 Early version, SOLD!

Set early versie Gispen 201 stoelen uit halverwege de jaren 30.
Het hoogglans chromen frame met bakelieten armleggers is helemaal van nu. Geen stoel is populairder in het interieur dan de gispen 201.

De verende, achterpootloze stalenbuisstoel met een zitting en rugleuning van gelamineerd hout, schuim en stoffering. De 201 is de versie met armleuningen van Gispen 101.
De stoelen 101 en 201 werden vanaf 1931 door Gispen geproduceerd en waren één van meest succesvolle producten van de fabriek.
De eerste verende & achterpootloze buisstoel werd in 1926 door Mart Stam ontworpen.
Door Gispen werden de propoties en het uiterlijk aangepast waardoor er een verbetering van het oermodel van Mart Stam ontstond. Tot in tegenstelling van de moderne uitgaven zijn de verbindingen bij de vroege versie van de 201 nog zichtbaar en zijn de buis en zitting en rug verbonden door middel van een hulsmoer en sleufbout aan de buis verbonden. Ook de maatvoering is ruimer bij de nieuwe versie. Die wordt dan ook wel de gispen 201XL genoemd. .
Bij de moderne replica’s zijn een aantal veranderingen doorgevoerd: de stoelen hebben een bredere maatvoering en De bekende ’gispenbevestiging’ van rug en zitting die niet zichtbaar is.

Overige info:
Breedte 42 cm / Diepte 53 cm / Zithoogte 46,5 cm / hoogte 83 cm
Periode: 1935 – 1950
Materiaal: Manchester ribfluweel okergeel
Deze set is refurbished

Sold