Conall

Gispen 101 201

Gispen 101 & 201

Bij deze Gispen 101 201 stoelen zijn de Verende, achterpootloze stalenbuis het typerende van de stoel.  
De 101 is de stoel zonder armleuningen. De 201 is de armleun versie van Gispen no. 101.
De stoelen werden vanaf 1931 door Gispen geproduceerd en zijn nog steeds één van meest succesvolle producten van de fabriek. De eerste verende & achterpootloze buisstoel werd in 1926 door Mart Stam ontworpen.

Door Gispen werden de propoties en het uiterlijk aangepast waardoor er een verbetering van het oermodel van Mart Stam ontstond. De twee lange liggers van sleevoet komen in het midden los van de grond waardoor de stoel steunde op twee punten aan de voorzijde en achterlijn van de slede. De rugleuning en zitting waren door middel van een hulsmoer en schroefgleuf aan de buis verbonden. De verbinding tussen twee verschillende delen werd zichtbaar gehouden.

Bij deze moderne versies zijn een aantal veranderingen doorgevoerd: de stoelen hebben een bredere maatvoering, een geheel rechte buis en een bevestiging van rug en zitting die niet zichtbaar is en verbonden door middel van de “gispenklem”

Deze gispen classics zijn opnieuw gevuld met een goede kwaliteit schuim en gestoffeerd met de eveneens klassieke kvadrat Tonus 4 in de prachtige kleur groen 934. In totaal 6 stoelen waarvan 4 stuks in model 101 en 2 stuks als 202.

PREV

Gispen 1231 Cirrus

NEXT

Loungen doe je op kussens