Conall

Dutch Originals Gispen 401

De Gispen 401 van Dutch originals is een ontwerp van WH Gispen. De rookfauteuil was in het verleden een groot succes. Dan is t best bijzonder dat je de stoel nu nog maar weinig tegen komt. 

Het frame is een niet typische Gispen uitvoering, wellicht dat de fauteuil daardoor niet als Gispen herkent wordt of minder interessant wordt gevonden, geen idee. Ik vind het een mooi ontwerp juist door die eigenheid.

Het frame is van hoogglans chroom en de rug is in drie standen verstelbaar door middel van “een soort marionettestok” aan de achterzijde van de rug. 

Het interieur van de rug bestaat uit koudschuim en het interieur van de zitting is een authentiek stalen spiraalvereninterieur afgedekt met polypress + koudschuim. De opbouw van de zitting stamt af van de klassieke stoffering en heeft dan ook dat geweldige zitcomfort.

[easingslider id=”3085″]

Deze 401 kwam binnen in een verkleurd jasje wat oorspronkelijk rood was maar inmiddels oudroze geworden was. De vulling van zitting en rug waren in goede staat. De eigenaars van de fauteuil hebben gekozen voor een comfortabele stof van deploeg als nieuwe stoffering. 

Ondanks de klassieke opbouw heeft deze Gispen 401 een modern uiterlijk, afgewerkt met bakelieten armleggers, het glanzende chroom, gestoffeerd in een grijsblauwe ploegwool past tie dan ook goed in hun eigentijds interieur. 

PREV

Helemaal anders

NEXT

Lotus easy chair