Conall

Custom made bank Lôla

Custom made bank, in samenwerking

Een custom made bank,  helemaal op maat gemaakt voor de lokatie en naar de wensen van de opdrachtgever. Het samen zoeken naar de juiste vorm, kleur en materiaal is het leuke in zo’n traject. In opdracht, in samenwerking.

Das een toffe klus!

Zoeken naar de juiste vorm is toch echt een kwestie van ervaren. Dan heb ik het niet alleen over het comfort als je er op zit, ligt of hangt.
Alles maakt verschil, zoals de hoogte van de rugleuning, wel of geen armleuningen, een diepe zit, een hoge of juist lage. Vanaf het begin waren er veel aspecten duidelijk, in het bijzonder de plek waar de bank staat. Die is bepalend geweest voor het ontwerp van de bank.
Dan is er nog het ontwerp, de constructie, de dikte en hardheid van het schuim, de stofkeuze, kleurkeuze en de detaillering van de bank.. Ze doen er allemaal toe.

De bank op zijn plek!

De nieuwbouwwoning dient als uitgangspunt, welke tot een zeer persoonlijke geheel is gemaakt door de ontwerpen en uitvoering van/door Harald Maakt en De Valois houtbewerking.

Het ontwerp van deze bank is kwam ls aansluiting op een kastenwand in een nis van de woonkamer. Deze vormt een hoek waar dochterlief zich terugtrekt na een drukke dag op school.
Het proces om tot een goed resultaat te komen ontstond door een samenwerking tussen alle partijen, wat wil zeggen; de klant, de ontwerpers, timmermannen en de stoffeerder.
Eenmaal in elkaar en afgewerkt klaar voor levering, kwam er heel wat bij kijken de bank op lokatie af te leveren.
Ontwerp en uitvoering werden gerealiseerd door Harald Maakt en De Valois houtbewerking.

custom bank Lôla
custom bank Lôla
Custom Bank Lôla
Custom Bank Lôla
Custom Bank Lôla
PREV

Design van Rob parry Lotus chair

NEXT

Herstofferen van een bank