Conall

opnieuw stofferen van de artifort Congo of pinguïn

Pinguïns van Artifort opnieuw bekleden..

In opdracht:
Opnieuw bekleden Artifort Pinguïn Set, dat kan…

Deze twee stijlvolle Artifort fauteuils kwamen in afgeleefde staat binnen in de stoffeerderij. Beide zittingen waren doorgezakt en vooral wiebelig als je er op ging zitten, daarom hebben we van allebei de exemplaren de zittingen verstevigd, de rug vervangen en beide volledig opnieuw gestoffeerd.

Ook zo’n lekker afgeleefde set of fauteuil in huis? Neem contact op voor advies en een vrijblijvende prijsopgave.

Hier hebben een kleine ingreep op het ontwerp gedaan. Dit was een wens van de klant. Het origineel heeft knopen in de rug die de stof op zijn plaats houden.

Het idee van de knopen was een knipoog naar een ander tijdperk. Je moet je betekenen dat het ontwerp uit mid jaren 50 stamt en een in die tijd het model als progressief werd gezien. Een knoop  grijpt terug op de tijd in het verleden. 

De basis voor het idee van deze fauteuil is en model dat de familie Wagemans meebracht uit Belgisch Congo. Deze familie Wagemans was toen de tijd  eigenaar van Artifort. De vraag kwam te liggen bij Theo Ruth en zo ontstond een iconisch ontwerp voor Artifort!

Het model bestond uit 2 delen die in elkaar gestoken konden worden. Deze techniek van het in elkaar schuiven is de basis geworden voor de Pinguin. Behalve dat de stoel er bijzonder uit ziet heeft hij bovendien ook nog eens een fantastisch zitcomfort.

Naast de Pinguin is er ook nog een variant gemaakt zonder armleggers, en deze is echt letterlijk vernoemd, de Congo. 

Alles op een rij:
Ontwerper: Theo Ruth
Fabrikant: Artifort
Jaar van uitgave: 1957
Materialen: hout, textiel 

Afmetingen: H80 x W75 x D74 cm, zithoogte 41 cm, diepte 42 cm. 

PREV

Modern Classics; Arco opnieuw bekleed

NEXT

Van Teeffelen set verkocht!