Conall

Refurbished van Teeffelen

Van Teeffelen set verkocht!

Refurbished Mid Century set

Een set die van schoot naar fantastisch transformeerde. Deze teakhouten Van Teeffelen set was echt niet meer om aan te zien. Het hout was verweerd van het vocht en het schuim was verpulverd. De drie dubbele laag stof was ook wel klaar.

Tijd voor een experiment

Kan ik hout ook goed onder handen nemen? En zo ja, wat behelst het dan. Met dank aan de houtbewerkers in Maakhaven kwam ik tot een geweldig resultaat.
De houten frames zijn waar nodig opnieuw verlijmd, het hout is opgeschuurd en in de lijnolie gezet wat een prachtig diep donkerbruin effect heeft.

Toen de basis van de set weer lekker in elkaar met goed gevoed hout klaar stond hebben we de jaren 50 schatjes volledig opnieuw gestoffeerd. De zitting en rug zijn opnieuw gevuld met hoogwaardig koudschuim en de stoffering is gedaan met een klassieke platbinding van een wol, flas combinatie

De kleur verhoudt zich tussen okergeel en groen. (Wanneer je niet zeker bent kan ik altijd een staal opsturen). De kleur komt fantastisch uit bij het donkere geoliede teakhout.
De set heeft het comfort van een nieuwe stoel maar is vintage en passen in een modern als in een interieur waar meer vintage in staat. Het is bij uitstek duurzaam, want de set bestaat al sinds de jaren 50.

PREV

Pinguïns van Artifort opnieuw bekleden..

NEXT

Refrubished Gispen 414 in de shop