Conall

Refurbished Gispen 415

Refrubished Gispen 414 in de shop

Refurbished gispen 414 gestoffeerd in een vuurrode wollen stof

Nieuw in de shop, deze prachtige Gispen 414 fauteuil uit de vroege periode (iig voor 1960). De Fauteuil is opnieuw bekleed en dus in “nieuw” staat. Het comfortabele slede frame beweegt met je mee wanneer je er in gaat zitten en is niet te laag maar precies goed van hoogte. Dat is niet altijd zo met meubels uit de vorige eeuw.

Deze fauteuil is volledig opnieuw opgebouwd. Het verpulverde schuim is vervangen voor comfortabel en duurzaam koudschuim. De stoffering hebben we gedaan in een klassieke wollen platbinding van van de Schotse textiel leverancier Bute in de eigentijdse frisse rode Fire (een staal aanvragen kan altijd)

Het model is ontworpen door W.H. Gispen in 1935. De stoel is opnieuw in productie genomen maar niets is mooier dan een oud exemplaar en zeker in deze staat! Het frame van gepolijst staal en de bakelieten armleuningen waar al jaren mee geleefd is zijn zoveel charmanter dan die van de nieuw uitgebrachte versie’s. Bovendien is een een echt vintage exemplaar niet op elke straat hoek te vinden.

Ontwerper: W.H.Gispen
Fabrikant: Gispen
Jaar van uitgave: 1935-1960
Materialen: Gepolijst staal, bakeliet en wollen platbindingbekleding
Afmetingen: H72xW55xW67 Zithoogte 36cm, Zitdiepte 47cm

PREV

Magnus Olesen design chairs jaren 70

NEXT

Pastoe ruster chairs in de werkplaats