Conall

Bovenkamp vintage

Scandinavisch Design; De Tove van Bovenkamp

In opdracht

Dit Scandinavisch ontwerp uit de jaren 60, model Tove Bovenkamp ontworpen door Aksel Bender Madsen voor de Nederlandse fabrikant Van den Bovenkamp, is echt een juweeltje. Het is een echte relaxfauteuil uit de jaren 60, gefabriceerd door de bekende leverancier Bovenkamp.

Dit is een klassieke heren uitvoering. Een hoge rugleuning waarbij je relaxed met je hoofd naar achter naar een lekker muziekje kunt luisteren.

Naar aanleiding van de grote populariteit voor Scandinavisch design in de jaren ’60 besloot meubelfabrikant Bovenkamp om design onder licentie te vervaardigen van Scandinavische designers. Er werd gekozen voor ontwerpersduo Madsen en Schubell.
Hun moderne ontwerpen, zoals deze Tove stoel, bestaan uit duurzame materialen en hebben een tijdloos en elegant karakter.  

Dit was een goede beslissing, want niet alleen toen waren de fauteuils populair, maar ook nu weer. Dat is niet zo gek, de afwerking van het houten frame is met veel aandacht voor detail uitgevoerd. Het eikenhouten onderstel waar de zitting en rug in liggen, met daarbij teakhouten armleggers waarbij de aansluiting echt prachtig mag worden genoemd.


Het exemplaar kwam met originele stoffering binnen, inclusief de vulling die volledig uitgehard was. Wat is dat toch een heerlijkheid wanneer je de vulling vervangt voor verse nieuwe, die dan weer jaren mee kan gaan. De stoffering is met een hoogpolige (nu net zo populaire) bouclé in stralend wit.

  • Bovenkamp vintage Tove
  • Bovenkamp vintage Tove
  • Bovenkamp vintage Tove
  • Bovenkamp vintage Tove
  • Bovenkamp vintage Tove
  • Bovenkamp vintage Tove
PREV

Refrubished Gispen 414 in de shop

NEXT

Design van Rob parry Lotus chair