Conall

IMagnus Olesen easychair

Magnus Olesen design chairs jaren 70

In opdracht; Opnieuw stofferen van vintage fauteuil, deze keer twee stuks Magnus Oles

Deze modellen zijn een ontwerp uit de jaren 70 en in verschillende uitgaven uitgebracht. Het is een eigenwijs, organisch vormgegeven model met zijn gebogen plywood armleggers en rug constructie.
Jammer genoeg zie je ze nauwelijks terug keren in de vintage markt. Jammer omdat het bijzondere fauteuils zijn, die je in een hedendaags interieur prachtig zou kunnen terug laten komen. 

Dat geluk hebben de eigenaren van deze fauteuils. Na stoffering in een zeegroen grijs gemêleerde camira main line flax zijn deze twee klaar voor een nieuwe ronde. 

Het opnieuw stofferen van deze Magnus Olesen is een realistische mogelijkheid gezien het ontwerp en de tijdloze vormen van de easychars. Wanneer de houten gebogen constructie ongeschonden is, kan de fauteuil door voor herstoffering. Met nieuwe schuim vulling en een eigentijdse stof in een kleur die past bij nu heb je een juweeltje in huis.

Over de ontwerpers

Rud Thygesen en Johnny Sorensen zijn afgestudeerd in 1966 aan the danish School of Arts, craft and design. Hun samenwerking met Magnus Olesen duurde  40 jaar. 
In die tijd ontwikkelden ze veel meubilair in multiplex en gebogen laminaat waarbij high-tech ontwikkelingen en esthetica gecombineerd in een minimalistisch en functioneel ontwerp: hun creaties worden tentoongesteld in MoMA in New York en het Victoria en Albert Museum in Londen.

Ontwerpers; Rud Thygesen & Johnny Sørensen
Fabrikant; Magnus Olesen
Design periode; jaren 70
Productie periode; 1970-1979
Land van herkomst; Denemarken
Materialen; hout, wol/flax
W 57 cm/ D 72 cm/ H 73 cm/ ZH 40cm

PREV

Opnieuw gestoffeerde Gispen 1401 verkocht!

NEXT

Pastoe ruster chairs in de werkplaats