Conall

Opnieuw gestoffeerde Gispen 1401 verkocht!

Rond 1960 werd het nummer gewijzigd in nr. 1401 en de fauteuil werd exclusief geleverd met een grafiet zwart gelakt frame en veranderde de bolle sokjes in lange smalle exemplaren.

Dit industriële design fauteuiltje, 415/1401, naar een ontwerp van Wim Rietveld is op de markt gebracht vanaf 1954 door Gispen. Het behoorde tot de serie “meubelen voor het eenvoudige interieur” die in de jaren 50 werd geïntroduceerd. In eerste instantie werd het model gefabriceerd in beige/grijs met bolle sokjes aan de onderkant van de pootjes van de stoel.

Deze fauteuil werd voor het eerst getoond op de 10de Triënnale van Milaan (1954) en werd daar onderscheiden met een gouden medaille! 

En niet voor niets, het is werkelijk een snoepje van een fauteuil. Het is eenvoudig, dat is niet te ontkennen. Petit in haar maat maar werkelijk stoer in uitstraling.

De combinatie van het zwarte frame met de frisgroene steelcut trio (90% wol en 10 nylon) maakt het stoeltje tot een opvallende verschijning.

Zo zie je maar, een vintage fauteuil van een jaar of 60 is door herstoffering weer bijna helemaal als nieuw.

Dit bijzondere strak vormgegeven fauteuiltje is als een pareltje in huis, ideaal voor klein behuisden of als eyecatcher die bijna niet in de weg kan staan. ;-)

  • nu in de shop
  • refurbished gispen 1401

Datering: vanaf 1960
Ontwerper: W. Rietveld
Materiaal: Metaal bakeliet Pantera textiel
Armlegger: Bakeliet
Afmetingen: Hoogte 70 cm, breedte 65 cm, diepte 61 cm, zithoogte 35 cm

Conditie: Goed, de bakelieten armleuningen zijn in goede staat, het frame heeft gebruikssporen

Stoffering: Kvadrat Steelcut Trio (nieuw, inclusief nieuw pantera koudschuim)

PREV

Geoffrey Harcourt's F980 for refrubishment

NEXT

Magnus Olesen design chairs jaren 70