Conall

Geoffrey Harcourt’s F980 for refrubishment

In opdracht.

Geoffrey Harcourt F980 herstofferen dat is wat de opdracht is!

Een prachtige Artifort draaifauteuil, wanneer hij in goede staat is.
Dat dacht ook de eigenaar van dit exemplaar. Het schuim van de zitting en rug waren verpulverd en onder in de hoes van de zitting gekropen. Dat kon dus beter.

Na een kleine stofexplosie van schuimdeeltjes kon in de opbouw van de stoel beginnen. 
Het is altijd een zoektocht wanneer je de fauteuil nooit eerder gestoffeerd hebt. Ik vind het belangrijk dat de oorspronkelijke vorm terug komt in de stoel terugkomt. Goed kijken en informatie inwinnen. Het lijkt alsof de stoel overal dezelfde dikte schuim heeft, maar nee, dat is niet zo. Het schuim wordt als een ui opgebouwd, net zo lang dat de vorm bedacht door de ontwerper weer terug is.

De fauteuil is ontworpen door Geoffrey D. Harcourt in de jaren 70. De originele bekleding van de kuip was niet meer aanwezig. Het was eerder een suggestie van het origineel. Een leuke uitdaging dus om het juiste patroon te maken. 

De stof is aan de rand mooi dubbel doorgestikt waardoor je de suggestie krijgt alsof de stoel met vulling en al zo onder de naaimachine door is gegaan om de hoes mooi passend te maken. Maar nee, was t maar waar… dat is de hersenkraker van het geheel.

Deze F980 is gestoffeerd in een blauwgrijze Ploegwool, veilig maar stijlvol. In combinatie met de off-white trompetvoet is het echt een plaatje.
En…hij zit geweldig goed! 

  • Geoffrey Harcourt F980 herstofferen

Ontwerper: Geoffrey D. Harcourt ’70, model F980
Fabrikant: Artifort  
Materiaal: Koudschuim, Ploegwool, staal, kunststof
Hoogte: 69 cm, Breedte: 75 cm Zithoogte: 37 cm

PREV

Een dames fauteuil van formaat, haar naam is Toosje

NEXT

Opnieuw gestoffeerde Gispen 1401 verkocht!