Conall

Een dames fauteuil van formaat, haar naam is Toosje

In opdracht; opnieuw stofferen van oma’s fauteuil,…
Een kleine fauteuil, een deel uit een set. Zoals het hoort als bankstel aangeschaft in de jaren 50 door Tante Toos. Zij gaf haar uiteindelijk door aan de huidige eigenaar, vandaar de naam, van de fauteuil.
De trotse bezitter, die de stoel meegesleepte vanaf de studententijd en halverwege het volwassen leven in, heeft het exemplaar met ducktape aan elkaar geplak. Deze dame was echt aan een refreshment toe om het zo maar te zeggen.

Het was een echte uitdaging. Doordat het model zo vreselijk versleten was, kon er amper een een originele vorm, laat staan een patroon aan ontleed worden. Dat is toch wel handig bij een model als deze. Het werd een echte hersenbreker, maar oo zoooo leuk om te doen!

Ik heb het uiteindelijk gewoon maar stap voor stap gedaan, als een soort reis waarvan je niet precies weet waar die gaat eindigen, maar waarvan je wel weet dat het tot een goed einde komt. Zoiets…  

  • opnieuw stofferen
  • opnieuw gestoffeerd

De fauteuil is voorzien van nieuwe singels waarop de basis van de zitting is gestoffeerd.  De vulling van de kussens is volledig vervangen. Ook de Rug is een los kussen welke is gecapitonneerd waardoor de luxe dikke vorm ontstaat.
In combinatie met het zitkussen wil je er in zitten, met wollen sokken bij een open haard en een boek,.. ze omarmt je, door de vorm van de stoel maar ook door de stofkeuze.  Dit is de volledig gerecyclede vilt Magic van de schotse textiel leverancier Bute.

PREV

Herstoffering kleine Oyster

NEXT

Geoffrey Harcourt's F980 for refrubishment