Conall

Herstoffering Artifort Concorde F780

Wachtstoel van de superconcorde..

Deze design lounge fauteuil “Artifort Concorde F780” ontworpen door Pierre Paulin in de 1960s. Het model is destijds ontworpen voor de wachtkamer van het Franse gelijknamige supersonische passagiersvliegtuig, vandaar zijn naam. De fauteuil is gemaakt in verschillende uitvoeringen.
Deze ronde vormen versie is er een van, en zijn op de markt gebracht als dames en heren fauteuil.

Vervangen van de zitting,… Uitdaging! ;-)

De staat van de stoelen was lekker afgeleefd, nou ja, lekker afgezeten, Het schuim van de zitting was verpulverd, uitgedroogd en verteerd door de tijd. 
Dit schuim moest dus vervangen worden., Uitdaging,… daar houden we van!!

Het originele schuim werd fabrieksmatig gespoten in een vorm. Wat wil zeggen; het metalen frame met singels is omschuimd als een paashaas in een mal. Zonder mal dus het vervangen was dus een leuke beeldhouw klus.
Door het schuim handmatig te vormen kwamen de zittingen van de stoel weer tot leven. De ruggen konden bijgewerkt worde, daar was de conditie nog goed genoeg van. 

De twee zijn gestoffeerd in de Tweed strawberry van Butefabrics, een prachtige dieproze grof geweven wol. Deze twee eyecatchers eisen hun plek duidelijk op in de kamer. En jeehj, wat zitten ze weer super…! 

  • artifort Concorde F780
  • artifort Concorde F780
  • Concorde F780
  • artifort Concorde F780
  • artifort Concorde F780
  • artifort Concorde F780

Ik moet zeggen, ik ben trots op het resultaat!!

Afmetingen: breed 60 cm, diep 80 cm, hoog 80 cm, zithoogte ca. 39 cm.

PREV

Opfrissertje Orange Slice

NEXT

En de rits ging dicht.