Conall

Industrial workspace

In november begonnen we met het bouwen van de nieuwe werkplaats, en hij is er, up and running. 

De werkruimte is gebouwd in de rauwe grote hal waar Shell zijn centrale werkplaats had tot 1975. Het gebouw stamt uit de late jaren 20 en is ontworpen door J.D. Postma. Het pand is de herinnering aan het rijke industriële verleden van de Laakhaven.

En dat voel je! De rauwe hal waar je binnenkomt. Waar het binnen net zo koud is als buiten. Waar het net zo licht is als buiten, maar je nooit de warmte van de zon voelt.  Er wordt gewerkt, fysiek, en dat wil je, al is t maar om warm te blijven. 

Maar goed, werken dus, en dat is wat we dus weer lekker aan het doen zijn!

Toen de enorme ruimte in 2001 door Stroom in bruikleen werd gegeven als werkruimte voor kunstenaars had niemand kunnen voorzien dat Maakhaven in 2017 daadwerkelijk gekocht en in eigen beheer zou komen..

In 2014 viel het  gemeentelijk besluit dat het pand tegen de vlakte zou gaan voor nieuwbouw. Met dank aan de lokale politieke partijen die het nut en de waarde van deze lokatie voor zowel den haag als de Haagse creatieve sector in zag. Zij zorgde er samen met de eerste “werkers” voor dat de Maakhaven in Laakhaven bleef vestigen. En nu in 2018 werken nu er ruim 40 kunstenaars, ambachtslieden ontwerpers en muziekanten.

Wat voor mij zo fijn is als meubelstoffeerder is de het feit dat er ook een metaal en houtbewerker in het pand aanwezig zijn. En dat maakt dat mijn mogelijkheden als stoffeerder ook groter worden. Want wat als een meubel gerepareerd moet worden aan metalen onderdelen? Dan is er iig een buurman die het kan beoordelen, en indien mogelijk kan repareren. Het gebeurt best regelmatig dat ik zelf niet zeker weet of t nog gerepareerd kan worden. Dan Loop ik nu naar de buurman, die beoordeeld en als t kan weer repareert.

Verder is de roerigheid die altijd aanwezig is in het pand een heerlijke bijkomstigheid.
Uiteindelijk is het die beweging die je als solowerker je scherp houd.
Ik hou er van!

We houden je op de hoogte, het is TOP werkplaats!

PREV

Refurbished Gispen 107

NEXT

Sold; Gispen slaapbank