Conall

Sold; Gispen slaapbank

De Gispen bank type 1712 ontworpen door A.R. Cordemeyer is in 1958 voor de collectie “Meubelen voor een modern interieur” op de markt gekomen als twee persoons bank. De bank heeft een mooi minimalistisch design, het staat op een zwart frame. Het frame van de bank was leverbaar in twee verschillende uitvoeringen; verchroomd (bank no. 1720) en grafietzwart gelakt (bank no. 1721) 
De hoezen van de schuimrubber kussens zijn afneembaar.
Geproduceerd vanaf; 1963

Deze Cordemeyer is opnieuw de markt gebracht door Dutch originals en is als opbouw vergelijkbaar met de slaapbanken van Martin Visser en Gijs van der Sluis. Ze zijn zoals die banken in een simpele beweging tot slaapbank te veranderen.

Toen ik em op straat vond was de vulling en de stoffering van deze bank compleet versleten. Zodra de nieuwe vering en koudschuim geplaatst was kwamen de mooie strakke lijnen van de bank weer terug.
De bank is gestoffeerd in een stoere legergroene stof die wel tegen een stootje of een wijntje kan! wol, beige. De zithouding is vrij actief door de vorm van de bank en erg comfortabel door het gebruikte schuim.

Toen ik em vond, afgeleefd en totaal vervuild.
Gispen 1721 als bank
Gispen 1721 als bed

Ontwerper: Andre Cordemeijer
Fabrikant: Dutch originals
Periode: 1990
Materiaal: Metaal, koudschuim, textiel
Stoffering: Adventure, Keymer essentials
Kleur: legergroen/zwarte draad
Afmetingen: 190/50/77 cm
Zithoogte 40 cm

PREV

Herstofferen Artifort F587

NEXT

Opfrissertje Orange Slice