Conall

Montis Charly in de verkoop

Deze Charly van de Nederlandse fabrikant Montis kwam op ons pad. De leren hoes volledig aangedaan door een krap-grage kat, die zich lekker had uitgeleefd op de armleggers van de fauteuil.

De basis was goed, hier en daar een kleine beschadiging die goed te herstellen was. Zo gezegd, een mooi object om opnieuw te stofferen en klaar te maken voor een nieuwe eigenaar.

Deze Charly is opnieuw gestoffeerd in een koningsblauwe wollen vilt en is dus net effe anders dan de standaard uitvoering die je in de winkels vind.

De staat van het onderstel onberispelijk en het schuim in super goede staat. Het is een fauteuil die als bijna nieuw wordt aangeboden.

Het tijdloze ontwerp maakt dat deze stoel in ieder interieur goed tot zijn recht komt.

Het ontwerp is van Gerard van den Berg en is inmiddels wel een blijvertje in het interieur.  De rechte hoge rugleuning, relatief hoge zit en royaal beklede armleuningen zorgen voor een actief zitcomfort.
Zo zal de fauteuil zeker door lange mensen gewaardeerd worden dus “oud” hoef je niet eens te zijn voor deze best relaxte zachte charly.

Het tijdloze ontwerp maakt dat deze stoel in ieder interieur goed tot zijn recht komt.

Volgens Montis: “Een fauteuil die verwijst naar de elementaire begrippen, waar het bij een fauteuil werkelijk om gaat. Een gracieus gevormd onderstel, dat wordt aangekleed met een zacht gevulde jas; zoals de mens zich aankleedt”. 

Specificaties:

Ontwerp: Gerard van den Berg
Fabrikant: Montis
Wordt geproduceerd sinds: 1983-heden
Onderstel: zwart met doppen
Breed: 75 cm
Diep: 65 cm
Hoog: 100 cm
Hoogte armlegger: 63 cm
Zithoogte: 45 cm

Montis Charly
Montis Charly
Montis Charly herstofferen
Montis Charly herstofferen
PREV

Rob Parry Lotus 1611

NEXT

Refurbished Gispen Cordemeyer 1265