Conall

Na u, André Cordemeyer!

Een nieuw meubel in de categorie, supertoffe vintage!
Het gaat om de Gispen 1265. Het is oorspronkelijk een conferentiestoel met armleggers. Het leuke aan de afwerking zijn de kleine dingen. Bijvoorbeeld de poten die voorzien zijn van zelf instellende nylon beschermers. De slimme manier van afwerken en monteren.
Zo herken je een mooi afgewerkte stoel, ;-).

Behalve zijn mooie afwerking heeft de stoel een zitcomfort waar je U tegen zegt. En, doet hij het behalve in de “conferentiezaal” , het in deze tijd ook erg goed in de woonkamer.
De fauteuil was verkrijgbaar in 15 verschillende uitvoeringen. Dus na deze nog een hoop te gaan in de afdeling “Dat zit lekker meneer Cordemeyer!”
De fabricage start in 1963 door de firma Gispen.

Wat was er mee aan de hand?
De fauteuil was (uiteraard) in oranje gestoffeerd, en nog volledig in originele staat. Wat wil zeggen, uit ongeveer 1963. Gezien de levensduur van t gebruikte materiaal, niet meer in een staat waar de heer Cordemeyer trots op zou zijn. De schuimrubberen rug en zitting zijn vervangen voor een nieuw stel. Het nieuwe schuim is gesneden in de oorspronkelijke vorm, waardoor de stoel, de door de ontwerper scherpe lijnen, weer terug krijgt. Daarna gestoffeerd met een patrol platbinding van goede kwaliteit waardoor hij echt nieuw leven tegemoet gaat!

[easingslider id=”645″]

In opdracht van; Anno 1867, Agnes Warntjes.
(het is misschieneen vreemde eend in de bijt als je hem plaatst
in de klassieke omgeving maar
bij het lezen van een boek doet hij het echt heel goed)

NEXT

Functionalisten pur sang