Conall

Van restmateriaal naar popkussen

Vanaf het moment dat ik begon te stofferen ben ik op zoek gegaan naar een mogelijkheid om restmateriaal op een goeie manier te recyclen.
Veel van het materiaal wat van de stoelen en banken komt is zo verteerd en niet meer bruikbaar dat het of in de kledingcontainer, en als t echt niet anders kan,  bij het restvuil terecht komen.

Maar als ze dan echt nog goed genoeg zijn of te “wow” dan bewaar ik t toch maar, voor “je weet maar nooit”

Maar wat doe je met het restmateriaal van nieuw gemaakte stoelen?
Te klein voor een kussen, “te zonde” om weg te gooien.. Het is een mantra wat zich maar herhaald in mijn hoofd. Maar ja, wat moet je ermee?
Mijn werkplaats is best groot, maar je wilt alles behalve dat je ruimte volgepropt is met rommel die je niet gebruikt. Ik had al een afdeling “je weet maar nooit” en voor je t weet is je werkruimte een grote stofbende.

Ik had al eens een soort van popkussen gemaakt voor “mijn vriendje”. Hij sliep altijd met een kussen in zijn armen.. En zo werd het idee geboren om de popkussen te maken van het restmateriaal, als je dan toch iets moet vasthouden als je slaapt, dan beter een pop.. toch?

Op internet wordt natuurlijk al heel veel aangeboden als t gaat over “exclusieve handgemaakte” kussens, maar die zoals deze, heb ik niet gevonden.

Er is inmiddels al een hele familie, sommige zijn al vertrokken, en de rest zit nog lekker bij elkaar.

Het kan dus zijn dat er ook gerecyclede stoffen zijn gebruikt voor de pop kussen, maar die zijn altijd fris gewassen en schoon.
Ook de vulling is van gerecycled materiaal.

Het is een leuke accessoire voor in huis maar ook voor de kinderkamer of als kraamkado.

Maat 48 x 29 cm
Materiaal; restmateriaal
Vulling: wat er voor handen is, maar altijd recycled/duurzaam

Kijk in de webshop welke er nog zijn…

PREV

De clubfauteuil en de Keukenprinses

NEXT

Wim Rietveld en zijn Oase chair