Conall

clubfauteuil en de keukenprinses

De clubfauteuil en de Keukenprinses

Mooie jaren 50 cocktailstoel, bekend model, waarvan er nog best wat van in omloop zijn. Het is een echte “club fauteuil” die in een vergeelde skai leren bekleding aankwam met hier en daar wat scheurtjes in de bekleding en een vering waarmee je door de kamer sprong op het moment dat je er met je achterwerk op landde. Het hout van de poten schraal en toe aan een beurt met  boenwas. Altijd leuk als t lekker afgeleefd is…

Dit model clubfauteuil uit de jaren 50 is tijdloos en erg geliefd, dus ideaal voor herstoffering. De teakhouten poten zijn hoog in verhouding, wat de stoel een elegante verschijning geeft.
Door de bescheiden afmetingen is ze ideaal om “erbij” te zetten.

De andere stoel is er een voor aan tafel, oorspronkelijk een keukenstoel maar kan natuurlijk staan waar ze wil. Kwam binnen met een verhard skai leren bekleding in rood en beige en komt net als de clubchair uit de jaren 50.
De dame die ze af kwam leveren voor herstoffering wilde er een echte set van maken en koos daarom dezelfde kleuren voor haar stoeltjes.

Ze had de stoeltjes  gekocht in de plaatselijke kringloop. De stoeltjes gaan “als herinnering aan Nederland mee” naar Japan waar de eigenaaresse van de twee vandaan komt en hier tijdelijk woonde vanwege werk. Eigenlijk voelt het wel als een eer dat de stoeltjes als herinnering mee gaan…

Afmetingen clubfauteuil: breed 60 cm, diep 63 cm, hoog 71 cm, zithoogte 41 cm
Afmeting Keukenstoel: breed 45 cm, diep 45 cm,  hoog 71 cm, zithoogte 44 cm

 

 

PREV

Rob Parry Lotus 1611 easy chair

NEXT

Van restmateriaal naar popkussen