Conall

Herstofferen Oyster Chair

Herstoffering kleine Oyster

Ontworpen door Pierre Paulin voor Artifort

In opdracht; de kleine Oyster lounge chair, kwam binnen voor herstoffering.
Het model F157, ontworpen door Pierre Paulin voor Artifort in Nederland 1959. Deze kleine versie van de Oyster stoel is volledig opnieuw opgebouwd uit de beste koudschuim. 0pnieuw gestoffeerd in de klassieke bute tweet, vuurrood. 

Oorspronkelijk wordt het schuim in een mal gegoten welke dan als een automatisch proces werd vervaardigd,. 

Avontuurlijke herstoffering

Het opnieuw opbouwen van het schuim is een echt avontuur! Het verwerken van verschillende lagen om de vorm van de stoel te behouden en het comfort van de stoel terug te brengen. Eveneens het stofferen van de kuip is een werkje dat veel aandacht vergt. Stap voor stap wordt de nieuwe stof geplak op het schuim.

De fauteuil kwam binnen met een verpulverde zak poeder, wat vroeger dus het schuim was. Het kwam er op neer dat de verschillende stoflagen alles bij elkaar hield maar van comfort of vorm was niet meer echt sprake.

  • Herstofferen Oyster Chair
  • Herstoffering Oyster chair
  • Herstoffering Pierre Paulin

Alles op een rij;
Type: Artifort Oyster F157
Ontwerper: Pierre Paulin
Ontwerp: Design 1960
Betreft: Een comfortabele kuipfauteuil op een zwart 4-poot onderstel
Formaat: W82 x D65 x H78 cm zithoogte 35 cm
Stoffering: bute Tweet fire (vuurrood)Afwerking onderstel: Gepolijst staal

Deze vroege editie fauteuil heeft het originele vernikkeld frame van de eerste generatie. De Oyster was in de Artifort collectie tot 1979 en op verzoek  bracht Artifort het ontwerp opnieuw in productie vanaf 1999.

In tegenstelling tot het originele model van de Ooster wordt de nieuwe uitgave geleverd met een verchroomd onderstel. Bovendien is de vorm frame in een kleiner formaat. De grote originele uitgave van de Oyster stoel is niet meer in productie.

Kortom, mocht je een originele Ooster op de kop kunnen tikken in belabberde staat, wij staan klaar om hem een nieuw leven te geven!

PREV

Een super fancy De Wit 357 burostoel in de shop!

NEXT

Een dames fauteuil van formaat, haar naam is Toosje